duminică, 5 martie 2017

Marina Gabriela Soare: Work in progress

Album de familie - Lucrare de licență

Proiectul meu de licență Album de familie aduce laolaltă amintirile copilăriei și adolescenței mele, pe care le iau cu mine în orice alt loc în care aș locui.


Casa de la Zimnicea, care pentru mine va rămâne imaginea căminului, am tot folosit-o (cu dragoste, nostalgie și dor) în anii de când m-am mutat în București. La fel și potretele părinților, bunicilor și animalelor de la curte. Am adăugat și o parte din prezent, casa în care locuiesc acum, potretele prietenului mei și ale pisicii noaste, Cisica.

Pasiunea pentru cusut și lucrul cu ața am dobândit-o tot de acasă. Multe din amintirile mele din copilărie le includ pe mama sau pe bunica cosând sau tricotând botoșei de lână.


Deoarece nu am încă un atelier, lucrez în curte sau în locuri confortabile din casă, cu muzică liniștitoare pe fundal și ceașca de ceai pe aproape.
Uneori liniștea este perturbată de Cisica, care nu ratează niciun moment să se așeze peste hârtii sau în cutia cu ațe. 

Albumul de familie este o carte legată de mine, cu lucrările mari printate și cu pagini pe care am lucrat direct, cu fotografii de familie și obiecte îmbibate cu amintiri. Multă căldură, textură și feminitate.  Un fel de scrapbook în varianta personală.